Om Skovbunden

En mikroorganisme

Skovbunden er et lille forlag stiftet i 2019 af Kristian Hother Sørensen. Forlaget udgiver ny dansk litteratur og kunstneriske værker på tværs af genrer, der forener det litterære med det musiske og det billedlige i en nutidig fortolkning af tidsånden. 

Navnet Skovbunden er naturligvis udtryk for et frugtbart og levende underlag af diversitet og mangfoldighed, der givet næring til et skabende liv og alle former for grusomhed og skønhed.

Mød Skovbunden og forlagets grundlægger

Du er meget velkommen til at skrive, hvis du ønsker forlagets grundlægger ud og fortælle om hans egne digte og livserfaringer, gerne med musisk følge.

Kristian Hother Sørensen har i det meste af sit liv skrevet digte, når det umålelige og det overvældende skulle finde en form. Hans kundskaber og erfaringer er indhentet gennem mange ophold i udlandet og humanitært arbejde rundt omkring i verden. I årene som vicegeneralsekretær i Dansk Røde Kors kom nødhjælpsarbejdet i jordens brændpunkter på nært hold. Som generalsekretær i Red Barnet var det især arbejdet med de glemte rumænske børnehjemsbørn og levering af familiepakker til krigens ofre i det tidligere Jugoslavien, som kom i forgrunden. Som direktør i FN og i efterfølgende rådgivningsopgaver var det internationale konfliktløsningsopgaver og udvikling af civilsamfund i forskellige dele af verden, der kom øverst på dagsordenen.

Klik for at se mere om Kristian Hother Sørensens arbejdsliv