Bogudgivelser


BJERGTAGEN – En digtsamling om kærlighedens veje

Kristian Hother Sørensens digtsamling om kærlighedens veje er en tankevækkende påmindelse om at gribe og fastholde lidenskaben i livets mest vanskelige og uforudsigelige situationer. Uanset hvor modsætningsfyldte livets omgivelser er eller hvor svære livsbetingelserne forekommer, så eksisterer lidenskaben. For lidenskaben har som sådan ingen forudsætning, fordi det at følge kærlighedens veje er at holde af livet. Dybest set er der kun skønhed i livet, når vi formår at elske med en uegennyttig lidenskab.

Men at fange og nære lidenskaben i et forhold er en afgørende bestræbelse, når omgivelserne konstant undergår forandringer og tingene udvikler sig i uventede retninger.
I digtsamlingen opleves først værdien af en sanselig relation findes mellem to mennesker ude af balance i et uventet øjeblik på baggrund af en kold og overvældende islandsk naturbaggrund.
Dernæst følges to menneskers inderlighed fanget mellem adskilte verdener i Danmark og i Japan og deres forgæves forsøg på at kunne tage ansvar for hinanden.
I et mellemspil i digtsamlingen krydser kærligheden sit spor, da en tidligere peruansk betagelse uden varsel dukker op i en desperat situation på dørtærskelen i København, og lidenskabens erindring forpligter.
Endelig blotlægges forløbet i et gennemlevet kærligt forhold i en næsten voksen livstid. Her kæmper lidenskaben med at få næring, mens et stadig mere påtrængende personligt vidnesbyrd om krigens rædsler og tilfældighedernes spil i konflikterne omkring vores hjemlige verden, gør det stadig vanskeligere at se, på hvilken side det menneskelige lod mon falder.