Bogudgivelser

LIVSEGNET En digtsamling om tilknytningens veje 2021

Et vidnesbyrd om følgerne af krig og undertrykkelse i vor tid

Digtsamlingen Livsegnet handler om mennesker, der har fået udfordret deres tilknytningsforhold i livet. Hver enkelt har måttet finde en ny bestemmelse for deres sind og livsgerning, hvis ikke de inden betalte den højeste pris. 

Kristian Hother Sørensen har på nært hold oplevet de fysiske og mentale lidelser af krig og undertrykkelse for de mange skæbner i verdens brændpunkter og glemte hjørner. Livsegnet er et personligt vidnesbyrd om de – for det meste traumatiske – forsoningsprocesser, som han har delt med modige mennesker i sit humanitære arbejde for Røde Kors, Red Barnet, EU og FN i de seneste årtier. 

I digtene ligger samtidig en fortolkning af en frembragt ondskab, som viser, at den har sin rod i andre dybere sammenhænge og har haft skæbnesvangre konsekvenser. Digtsamlingen fortæller også om spontan gæstfrihed og hjælpsomhed i mørket, når mennesker mødes.

Klik for at læse en kort indføring til Digtsamligen Livsegnet

Læs Mørket i mig (Corlate, Rumænien)
Læs Opstandens pris (Moskva, Rusland)
Læs Galskab (Phnom Phen, Cambodja)
Læs Historien om en moder (Rajasthan, Indien)

BJERGTAGEN En digtsamling om kærlighedens veje 2018

En påmindelse om at gribe og fastholde lidenskaben

Kristian Hother Sørensens digtsamling om kærlighedens veje er en tankevækkende påmindelse om at gribe og fastholde lidenskaben i livets mest vanskelige og uforudsigelige situationer. Uanset hvor modsætningsfyldte livets omgivelser er eller hvor svære livsbetingelserne forekommer, så eksisterer lidenskaben. For lidenskaben har som sådan ingen forudsætning, fordi det at følge kærlighedens veje er at holde af livet. Dybest set er der kun skønhed i livet, når vi formår at elske med en uegennyttig lidenskab.

Læs Kan kærligheden findes i Reykjaviks nat
Læs Menneskets lod